Ham Guijuelo Salamanca

Ham Guijuelo Salamanca

Ham Guijuelo Salamanca

Ham Guijuelo Salamanca

Guijuelo Ham is een van de bekendste in Spanje, deze hammen komen uit de provincie Salamanca, en valt onder de oorsprongsbenaming Guijuelo.

De eisen waaraan moet ruimte bieden aan deze hammen en schouders op de benaming van oorsprong van het merk Guijuelo CRDO (Regulerende Raad Guijuelo) ontvangen.

De belangrijkste kenmerken van de hammen en schouders Guijuelo benaming van oorsprong zijn van een zuiver ras (ten minste 75% Iberische), natuurlijke voeden met eikels in de mast en een uniek klimaat dat uitzonderlijk natuurlijke genezing mogelijk maakt.

Het proces van het maken van deze hammen en schouders wordt gekenmerkt door speciale uitharding ontvangen dankzij unieke micro-klimaat van de provincie Salamanca.

Het productiegebied van deze ham is ten zuidoosten van de provincie Salamanca ligt, wordt dit gebied beschut tegen het centrale systeem, met meer dan duizend meter hoogte.

In dit gebied vinden we een micro bevoorrechte klimaat met koude, droge winters en korte zomers en milde. Dit alles maakt de provincie Salamanca voor het ontwikkelen van uitzonderlijke hammen en de grond. Deze regio heeft een lange traditie van het produceren van hammen en schouders, en is daarom in de Spaanse regio die Iberische producten produceert.

Het eindresultaat is een unieke hoge kwaliteit ham wordt vet gefiltreerd en opgeslagen in spierweefsel van unieke vette textuur en intense Guijuelo ham.

Vet is helder, glad en zacht aan. De kleur van de ham gaat van roze tot paarsachtig rood. De stukken worden gekenmerkt door de fijnheid van de staven en zwarte hoef, daarom is ook bekend als “Pata Negra“.