Wanneer we spreken van “Jamón de Teruel”, we doen een handelsmerk van de Raad van de BOB Jamón de Teruel.TERUEL SPAANSE HAM
Dit betekent dat we alleen kunnen verwijzen naar de Teruel ham hammen dat de normen die door de Raad van de aanwijzing te voldoen.
De D.O.P. Jamón de Teruel is de eerste IO ham van Spanje, sinds 1983. Dit zorgt ervoor dat de hammen onder de naam van de DO Jamón de Teruel, verkregen van dieren van geselecteerde soorten, geboren, gehouden, geslacht en genezen in de provincie Teruel.
De IO P. Jamón de Teruel is de eerste IO witte ham in Spanje.
Teruel ham vallen onder de groep van ham en Iberische ham altijd onderscheiden. Zie meer op de Iberische ham, en Serrano Ham.

Geografische locatie
Het productiegebied het markeren van de Raad van Toezicht van de DO is samengesteld uit de gemeenten van de provincie Teruel, met een gemiddelde hoogte groter is dan 800m.
Het klimaat is continentaal met mediterrane invloed. De winters zijn lang en koud met een harde vorst.
De hoogte en de koude, droge klimaat, Teruel een ideale plek voor een natuurlijke genezingsproces van de ham.

Eigenschappen Teruel ham

TERUEL SPAANSE HAM
Race
Rassen die geschikt zijn voor Teruel ham productie, is afgeleid van kruisingen tussen Landras en Large White aan de moederlijke lijn, en Landras of Duroc aan de vaderlijke lijn. Het gebruik van deze rassen, produceert hammen met een laag cholesterolgehalte.

Feeding
Is voornamelijk gebaseerd op granen. Feed molen moet rechtvaardigen dat ten minste 20% van de granen die in een jaar voor de productie van diervoeders, gewassen komen uit de provincie Teruel.

Offeren
Varkens voor ongeveer 8 maanden. De mannetjes moeten worden gecastreerd voordat ze de weidegrond en vrouwtjes zijn niet in warmte op het moment van slachten.
Zij zullen moeten worden vasten ten minste 12 uur vóór het slachten, en alleen geef ze suikerwater om de juiste niveaus van glycogeen te garanderen.

Uitwerking
Zodra het geslachte dier en uitharding wordt uitgevoerd na rijping.
De fasen van het proces zijn: zouten, wassen, Settlement, Healing (droging en rijping) en veroudering. De minimale duur van het proces is 60 weken (14 maanden).
Zout: Om uitdroging van het vlees en de perfecte bewaring deksel hammen zout voor ongeveer 1 week (tussen 0,65 en 1 dag / kg) te bevorderen. De temperatuur wordt tussen 3 ° en 6 ° C en vochtigheid tussen 80 en 90%.
Wassen: zout werd verwijderd door wassen met warm water en met een borstel om vuil te verwijderen wrijven.TERUEL SPAANSE HAM
Vereffening: De hammen passeren camera met temperaturen 6 en vochtgehalte gelijk aan of groter dan 70%, ten minste 60 dagen.
Healing: In natuurlijke droging met milieu-omstandigheden van het gebied, gecontroleerde ventilatie om de optimale temperatuur en relatieve vochtigheid te hebben. De temperatuur ongeveer 14 ° C en vochtigheid tussen 68 en 76%.
Vergrijzing: Dit is de fase waarin ze produceren biochemische reacties die verantwoordelijk is voor de geur en smaak. De temperatuur wordt tussen 15 tot 16 ° C en vochtigheid tussen 60 en 80%.

Identificatie
De Raad van de D.O.P. Teruel, maakt een definitieve certificering, en al die hammen die aan alle eisen voldoen, worden aangeduid met een merk op de schors (een acht-puntige ster en het woord TERUEL, en genummerd met een band logo CRDO

Eigenschappen laat Teruel ham

Vorm: Langwerpig afgeronde hun randen behouden het been. U kunt alle geprofileerd in de korst of gesneden in V.
Gewicht: Tussen 8 en 9 kg, nooit minder dan 7 kg.
Kleur: Rood en glanzend bij het snijden, met gedeeltelijk geïnfiltreerd vet in spiermassa.
Smaak: Delicaat en licht zoute.
Vet: Consistentie romige, lichte, aromatische en aangename smaak.