Wie houdt er niet van een goede ham? Maar weet jij het verschil tussen Duroc ham en Serrano ham? Hoewel ze allebei heerlijk zijn, hebben ze een aantal onderscheidende kenmerken die ze uniek maken. Welke is de beste? Lees verder en kom erachter!

Laten we het eerst hebben over Duroc ham. Dit type ham wordt gemaakt van het Duroc varkensras, een diersoort die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt, maar tegenwoordig verspreid is over heel Spanje, vooral in Extremadura, Aragon en Catalonië. Duroc-ham staat bekend om zijn heerlijke gemarmerde vlees en zijn hoge gehalte aan geïnfiltreerd vet. Hij wordt gekenmerkt door zijn malsheid, sappigheid en intense, lichtzoete smaak. Perfect voor wie op zoek is naar een ham met een andere smaak en een zachte textuur.

Serranoham wordt in Spanje gemaakt van witte varkens, dus het vlees is magerder. Met zijn rokerige en zoute smaak is hij perfect voor diegenen die de voorkeur geven aan een meer traditionele en droge smaak.

Kortom, zowel Duroc-ham als Serrano-ham hebben hun eigen unieke kenmerken. Als je van ham houdt, is het belangrijk dat je de verschillen kent, zodat je de ham kunt kiezen die het beste bij je smaak en voorkeuren past. Beide soorten ham hebben hun plaats op de Iberische tafel en zijn een echte Spaanse gastronomische schat. Of je nu de voorkeur geeft aan de delicate smaak van Duroc ham of aan de authenticiteit van Serrano ham, geniet er in ieder geval heerlijk van!