Maar wat maakt ham zo speciaal met Kerstmis? Waarom associëren we het zo met deze tijd van het jaar? In dit artikel leggen we uit wat de overeenkomsten zijn tussen Kerstmis en Jamon! Kerstmis is een speciale tijd in Spanje, vol gastronomische tradities die eeuwen teruggaan. Ham is een van de meest emblematische producten van de Spaanse gastronomie en wordt tijdens de kerstdagen in grote hoeveelheden geconsumeerd. Of het nu een heerlijke jamón ibérico de bellota is of een jamón serrano of jamón de cebo, ham is een must-have als kerstcadeau in huis.

In mijn familie is Kerstmis een geweldige tijd om te genieten van een goede Iberische eikel-gevoede ham. Het is een traditie die altijd al op onze kersttafel heeft gestaan. Hier zijn twee heel belangrijke tips voordat je een ham als kerstcadeau geeft:
Koop de juiste accessoires voordat je een ham koopt om het snijden van de ham te vergemakkelijken en ervan te genieten. Bekijk de beste hamhouders, messen en slijpers.

Zorg ervoor dat je het etiket controleert voordat je ham koopt voor Kerstmis. Volgens de Spaanse regelgeving moeten alle Iberische hammen een van de 4 identificatiemerken dragen. Deze labels geven de kwaliteit en het percentage Iberisch ras van de ham aan. De kleuren van de labels zijn als volgt:

ZWART, 100% Iberische ham met eikel.
ROOD, Iberische eikelham.
GROEN, Iberische Cebo de Campo ham.
WIT, Iberische Cebo Ham.


Als je twijfelt over welke ham je moet kiezen, aarzel dan niet om onze experts om hulp te vragen. Onze winkel in Barcelona is een referentiepunt in de verkoop van Iberische ham. We hebben nationale en Europese klanten die naar onze winkel in Barcelona komen om een ham of schouderham te kopen. We hebben meer dan 40 jaar ervaring en ons team bestaat uit de beste hammenexperts.

Onze hamwinkel in Barcelona.

Kortom, beide feesten zijn een gelegenheid om familie en vrienden samen te brengen rond een heerlijk gerecht als ham, en herinneringen voor het leven te creëren. Er is een sterke band tussen ham en Kerstmis. De intense geur van een eikel- of cebo-ham vult onze huizen met een kerstsfeer en voert ons mee naar de meest magische en speciale tijd van het jaar.

Er gaat niets boven het geluk dat voortkomt uit het samenzijn rond een goed gezouten ham en het delen van gelach en vreugde met vrienden en familie tijdens de kerstfestiviteiten. Dus de volgende keer dat je geniet van een goed bord ham met Kerstmis, vergeet dan niet dat je niet alleen een exquise delicatesse proeft, maar dat je ook een traditie deelt die mensen al eeuwenlang verenigt. Vrolijk Kerstfeest en heerlijke ham voor iedereen!