Wat is waar in deze verklaring? Is het echt een mythe of realiteit? Vandaag vertellen we je.

De oorsprong van deze overtuiging is dat mannelijke varkens in het verleden pas werden gecastreerd toen ze een jaar oud waren. Dit zorgde ervoor dat de smaak van het vlees een veel sterkere smaak kreeg door de geslachtshormonen die het dier afscheidde toen het dicht bij de hete vrouwtjes was, en daarom de Iberische ham van de man en die van het vrouwtje. Maar we hebben het over een manier om verder te gaan vanuit het verleden.

Tegenwoordig bestaat dat verschil niet meer, vooral omdat de meeste dieren, ongeacht hun geslacht, op twee maanden oud worden gecastreerd. Als we waarnemers zijn, kunnen we natuurlijk de oorsprong van het stuk blijven differentiëren door de fysiognomie van het geslacht, maar niet langer door de smaak. (de vrouwtjes zullen altijd een meer ronde vorm hebben).

We hebben de meeste dieren benadrukt, omdat het duidelijk is dat sommige varkens hun reproductieve functies zullen behouden om de soort te bestendigen. Maar zijn functie zal alleen dat zijn, de reproductieve.

Dat gezegd hebbende, weet je al, wanneer ze je een Iberische ham van topkwaliteit aanbieden, omdat ze afkomstig zijn van een vrouw, gebruiken ze een marketingtechniek, gehackt en gebaseerd op een leugen.

We hopen dat u evenveel zult genieten van uw Iberico-ham, of het nu van een vrouwelijk varken of een mannelijk varken komt.

Tot ziens in het volgende bericht!