Iberische varkens kunnen naar behoefte in verschillende omgevingen worden grootgebracht. Terwijl die met eikel gevoede Iberische varkens worden grootgebracht in de daarvoor bestemde weilanden, worden die aasvarkens in een broederij grootgebracht onder een uitgebreid opfokregime.

WAT ZIJN DEHESAS?

De weilanden zijn mediterrane bossen, voornamelijk gelegen in de zuidwestelijke en westelijke delen van het Iberisch schiereiland. Ze bestaan ​​uit grote stukken grasland en bomen, voornamelijk steeneiken en kurkeiken. Deze uitbreidingen van land zijn voornamelijk bedoeld voor veehouderij, jacht of het gebruik van bosbronnen. Dit type landuitbreiding is van groot economisch belang voor plattelandsgebieden met als belangrijkste economische activiteit landbouwactiviteiten.

WAT IS HET BELANG VAN DE DEHESAS?

Het belang van de weilanden bij het fokken van Iberische varkens wordt gegeven door het dieet dat de varkens in de weiden hebben. Er zijn een groot aantal eikels die het ideale voedingssupplement bieden voor varkens tijdens hun laatste maanden van het vetmesten. Bovendien zijn de troggen van elkaar gescheiden, wat de beweging van het varken bevordert. Op deze manier worden uw spieren versterkt en wordt vet in de spiermassa geïnfiltreerd, wat resulteert in sappigere hammen.