Vandaag hebben we het over het spek in uw Iberico-ham. Zoals je al weet, is het meer dan raadzaam om, als je begint met het snijden van een stuk ham, dit deel te bewaren om het stuk te bewaren zolang je het gaat consumeren. Alsof het een natuurlijke wikkel is.


Maar wist je dat dit niet de enige functie is die je spek kunt geven? Het blijkt dat er een grote verscheidenheid aan recepten is waarin spek een belangrijk ingrediënt is. Natuurlijk alleen degene die zich in de buurt van het magere deel bevindt. Gebruik nooit het geelachtige deel, want het enige wat je krijgt is om je gerechten een zure smaak te geven. Laten we beginnen!

  • Gebruik bij het pureren van aardappelen of groenten spek in plaats van boter. Evenzo kunt u die olie gebruiken om “picatostes” (gebakken brood) te maken, die u in andere gerechten kunt opnemen, zoals salades of consommés.
  • Gebruik het als vervanger van spek in fabada’s, kikkererwten of aardappel- en vleesstoofschotels, of bijvoorbeeld in een groenten roerbak. Met andere woorden, je kunt het als alternatief ingrediënt gebruiken in veel gerechten met spek of spek.
  • Probeer eens te “schilderen” met het vet van de gesmolten Iberische ham, een gegrilde varkenshaas of het bladerdeeg van een vleespastei, u zult het een sublieme toets geven.
  • Maak gearomatiseerde oliën, die je uitstekend kunt gebruiken voor toast, om de ochtend met de les te beginnen.


Om dit te doen, hoef je alleen maar het Iberische hamspek (ongeveer 500 gram min of meer), 100 gram water en 300 gram olijfolie samen te voegen. En als je ook meer smaak wilt toevoegen, vergeet dan niet om een ​​takje rozemarijn of een aromatisch kruid dat je lekker vindt in de pot te doen waar je het gaat bewaren.

Om af te sluiten, laten we u een voorbeeld achter, een specifiek recept dat laat zien dat spek nog een ingrediënt is.

Iberisch spek met jonge knoflook

Ingrediënten

  • Iberisch spek
  • 7 malse knoflook
  • Zout


Stappen

Snijd de malse knoflook in reepjes julienne (in de lengte) en bak ze bruin in een koekenpan waarin je het spek eerder hebt gesmolten…. En dat is het! Het is gemakkelijk, eenvoudig en ook heerlijk.

Om de presentatie af te sluiten, kun je, als je wilt, een plakje spek (heel dun) toevoegen als topping over de jonge knoflook.