Vandaag hebben we het over Teruel-ham, bekend als de beste ham ter wereld die afkomstig is van wit varkensvlees. En het is niet dat we het zeggen, ze hebben een oorsprongscertificering die het goede werk en respect voor de traditie van deze hamproducenten erkent.

Het fokken van hun varkens, die uitsluitend van de Landrace- en Large White-kruisingen in de moederlijn en Duroc in de vaderlijn zouden moeten plaatsvinden, vindt plaats in de laaglanden, in Matarraña en Bajo Aragón, en de uitharding vindt plaats in de bergketens Albarracín, Gúdar-Javalambre en Jiloca. De varkens die worden gebruikt om het te maken, worden geboren, gehouden en geslacht in Teruel.

In inrichtingen herken je ze aan:

  • De genummerde band: het omringt de ham of schouderham met zijn hoef en heeft alle informatie over het stuk. Bovendien zullen we op de met inkt gemarkeerde huid van de ham een ​​traceerbaarheidscode vinden, waarmee we alle processen kunnen kennen die de hampoot heeft ondergaan.
  • De met vuur gegraveerde ster: Het wordt vergezeld door het woord Teruel, het wordt meestal gemarkeerd op de korst van de achterkant van de ham en schouder.
  • Het gewicht is gewoonlijk groter dan of gelijk aan 7 kg: de vorm is langwerpig en heeft een afgeronde afwerking aan de randen, die een “V” -profiel zal hebben. Een essentiële vereiste is dat ze ook de complete hoef moeten hebben. En is dat bij hammen die de kwaliteitscontroles niet doorstaan ​​hun benen worden afgesneden.
jambon teruel porc blanc


Er zijn andere details die u met het blote oog niet zult kunnen waarderen, maar die we u zullen vertellen, zoals bijvoorbeeld de genezing die moet zijn uitgevoerd op een hoogte gelijk aan of groter dan 800 meter en gedurende 60 weken. Wat geeft Teruel Ham zijn delicate smaak, zeer aangenaam en niet erg zout.

Een serranoham van topkwaliteit, zonder twijfel het proberen waard.

Tot ziens in het volgende bericht!