Ahuyentalobos-kaas is een kaas gemaakt met rauwe gerijpte schapenmelk, afkomstig uit de Roncal-vallei, gelegen in de provincie Navarra. Deze kaas is de afgelopen weken enorm populair geworden door de advertenties die we zowel op televisie tijdens prime time als op sociale netwerken door belangrijke sponsoring kunnen zien.

wolf afstotende kaas rauwe melk schapen roncal vallei

De geschiedenis van Ahuyentalobos kaas

De geschiedenis van Ahuyentalobos kaas vindt zijn oorsprong in de verhalen en fabels van wolven en schapen die aan ons allemaal als kinderen zijn verteld. In deze verhalen waren de wolven degenen die de schapen bedrogen en ze uiteindelijk aten. Het verhaal dat de wolvenwerende kaas voorstelt, is echter heel anders.

Volgens het verhaal dat ze ons vertellen, krijgen schapen een meer stoere en gewaagde rol. Met deze kaas is het de bedoeling om de geschiedenis te veranderen. De wolf die op schapen jaagt, is de dapperste van de berg. Hij heeft een sterk karakter waar wolven bang voor zijn. In de bergen waar ze is, huilen de wolven niet, maar huilen ze kruipend over de grond. Voor dit alles wordt gezegd dat dit een sterke kaas is met karakter.

Wat maakt Ahuyentalobos kaas zo speciaal?

De Ahuyentalobos kaas is een heel bijzondere kaas met veel persoonlijkheid. Deze kaas uit de Roncal-vallei wordt gemaakt met “rasa” en “lacha” schapenmelk. Net als bij de kazen uit de Roncal-vallei, heeft het geen gaten, al heeft het wel enkele kleine gaatjes die heel kenmerkend zijn voor de kazen uit dit gebied.

Wat betreft de eigenschappen van de kaas, is het belangrijk om de eerste plaats te noemen de lange rijpingstijd, namelijk 8 maanden. Het vetpercentage is lager dan dat van de kazen uit dit gebied, dat is in dit geval 38%.

De Ahuyentalobos kaas is een unieke kaas door zijn smaak, rijping en het soort melk dat is gebruikt. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, zul je het geweldig vinden. Hier laten we je het stukje Ahuyentalobos kaas achter, gemaakt van rauwe schapenmelk. Tot de volgende keer!