Als je van plan bent om Iberische ham of andere worstsoorten mee te nemen in je handbagage of cabine tijdens een vlucht, is het cruciaal om bepaalde richtlijnen te volgen om te voldoen aan de veiligheids- en douaneregelgeving. Hier zijn enkele nuttige tips.

Tips voor het vervoeren van Iberische ham of worst in handbagage of cabine in het vliegtuig

 • Controleer de toegestane hoeveelheid vleesproducten op de vertrek- en bestemmingsluchthavens door direct bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen.
 • Label de etenswaren duidelijk om inspectie bij het inchecken en de veiligheidscontrole te vergemakkelijken.
 • Zoek uit of je speciale vergunningen nodig hebt om worstsoorten te vervoeren naar landen zoals Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Polen, Roemenië, Zweden, Oostenrijk, Hongarije, Portugal, Griekenland, Tsjechië, Denemarken, Finland, Slowakije, Ierland, Kroatië, Litouwen, Slovenië, Letland, Estland, Luxemburg, Cyprus of Malta.
 • Overweeg om de ham of worst goed in te pakken om morsen of problemen tijdens de reis te voorkomen.

Controleer Transport en Garantie met levertijd

Boetes en straffen voor het overtreden van de regels met Iberische ham of worst als handbagage

Het is cruciaal om de gevolgen te begrijpen van het vervoeren van Iberische ham of worst in het vliegtuig zonder de vastgestelde regels te volgen.

Luchthavenauthoriteiten leggen strenge straffen op voor het overtreden van de regelgeving met betrekking tot deze vleesproducten. Mogelijke gevolgen zijn boetes en inbeslagname van het voedsel.

Het is essentieel om de voedselveiligheids- en transportvoorschriften te respecteren om incidenten te vermijden. Belangrijke aandachtspunten zijn:

 • Ervoor zorgen dat de hoeveelheid Iberische ham of worst voldoet aan de specifieke regelgeving van elk land.
 • De noodzakelijke aangifte doen bij de douanecontroles en tijdens het incheckproces op de luchthaven.

De benodigde veterinaire vergunningen verkrijgen indien nodig, vooral bij reizen naar bestemmingen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Polen, Roemenië, Zweden, Oostenrijk, Hongarije, Portugal, Griekenland, Tsjechië, Denemarken, Finland, Slowakije, Ierland, Kroatië, Litouwen, Slovenië, Letland, Estland, Luxemburg of Cyprus.

Beperkingen voor het meenemen van Iberische ham of worst in ingecheckte bagage

Bij het vervoeren van Iberische ham of worst in ingecheckte bagage is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde beperkingen om de veiligheid te waarborgen en te voldoen aan de vastgestelde regels:

 • Toegestane hoeveelheid: De hoeveelheid toegestane vleesproducten kan variëren afhankelijk van het land van herkomst en bestemming. Het is raadzaam om de specifieke regelgeving van elke luchthaven en elk land te controleren.
 • Inspectie bij het inchecken: Producten zoals Iberische ham kunnen tijdens het incheckproces worden geïnspecteerd om hun conformiteit met de voedseltransportvoorschriften te verifiëren.
 • Douane: Douaneautoriteiten kunnen speciale vergunningen vereisen voor het vervoeren van Iberische ham of worst, vooral naar bestemmingen zoals Italië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Polen, Roemenië, Zweden, Oostenrijk, Hongarije, Griekenland, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Finland, Ierland, Kroatië, Litouwen, Slovenië, Letland, Estland, Luxemburg, Cyprus en Malta.

Geniet van je Iberische ham zonder complicaties op je volgende vlucht

Een van de geneugten van reizen is het kunnen meenemen van speciale etenswaren zoals Iberische ham of kwaliteitsworst. Het is echter belangrijk om de regelgeving en beperkingen voor het vervoeren van deze vleesproducten in het vliegtuig te kennen.

Hier zijn enkele belangrijke richtlijnen om van je Iberische ham te genieten zonder problemen tijdens je reis:

Zie Onze Beste Ham en Schouders.

 • Ken de voedselveiligheidsvoorschriften: Controleer voordat je je Iberische ham inpakt de voedseltransportvoorschriften voor vluchten, zowel in Spanje als in bestemmingslanden zoals Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Polen, Roemenië, enzovoort.
 • Controleer de toegestane hoeveelheid: Informeer je over de hoeveelheid vleesproducten die je in je handbagage of ingecheckte bagage mag meenemen. In sommige gevallen is het noodzakelijk om bepaalde hoeveelheden bij de douane aan te geven.
 • Inspectie bij het inchecken: Bereid je chorizo, salchichón, lomo, fuet, sobrasada, morcilla, cecina, longaniza, chistorra goed voor om inspectie op de luchthaven te vergemakkelijken. Pak het product veilig en toegankelijk in voor de autoriteiten.

Door deze aanbevelingen te volgen en de geldende regelgeving te respecteren, kun je zonder problemen van je Iberische ham genieten op je bestemming. We raden aan om onze gespecialiseerde winkel te bezoeken. Als je meer hulp nodig hebt of vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Goede reis!