Het lijkt makkelijk, maar als het gaat om aan het werk gaan, zul je merken dat niet iedereen deze kunst kan beheersen. Je moet jezelf met veel geduld bewapenen, maar ja, de beloning om met je gezin te kunnen genieten van een goede ham, is vaak de beste prijs.
Vandaag geven we je een paar instructies om zonder angst het snijden van een ham onder ogen te zien. Laten we beginnen!

Om te beginnen heeft u een hamhouder nodig waarmee u de ham in de juiste positie kunt plaatsen om het snijden te vergemakkelijken. Je hebt ze in veel soorten, kies degene die het beste bij je smaak past. Je moet ook een veter bij de hand hebben, dat wil zeggen een mes met een medium mes met een puntig uiteinde en zeer scherp, waarmee je het vet waarmee het hambeen bedekt is, kunt reinigen.

Je moet de ham met de hoef naar boven of beneden leggen. Dit hangt in feite af van hoe lang het duurt om het te consumeren, omdat afhankelijk van de positie van de hoef je wordt gestart door een of ander onderdeel met verschillende kenmerken. Voor dit voorbeeld gaan we kiezen om te beginnen met de contra of babilla. (met de hoef naar beneden).

Zodra het vet uit het gebied is verwijderd en het mes zo horizontaal mogelijk is, gaan we snijden. (We geven aan dat het mes zo horizontaal mogelijk moet zijn, omdat dit voorkomt dat het hambeen die holle vorm krijgt die bekend staat als een glimlach of boot, waardoor er gebieden ontstaan ​​die voortijdig zullen drogen, omdat ze onregelmatig worden blootgesteld) . Je moet ook speciale aandacht besteden aan het maken van korte en langzame sneden, waarmee je dunne plakjes, min of meer, de dikte van een vel papier kunt extraheren.

Onthoud te allen tijde dat uw hand altijd op een andere hoogte dan het mes moet zijn, en indien mogelijk erachter, om mogelijke snijwonden te voorkomen.

Beetje bij beetje zul je een groot aantal plakjes krijgen … dit zal afhangen van de snelheid die je krijgt door ze tegelijkertijd te snijden en te testen, wat al bekend is, hamschijfjes zijn onweerstaanbaar!, Dus de volgende stap is het plateren. Je kunt het naar smaak doen, maar we raden je aan om de plakjes vanaf de buitenkant van het bord cirkelvormig te plaatsen en ze geleidelijk naar het midden ervan te groeperen.

We hopen dat onze instructies je helpen de angst te verliezen om te beginnen met het snijden van je Iberico ham. En bovenal hopen we dat u geniet van de heerlijke smaak, alleen of vergezeld.

Tot ziens in het volgende bericht!