Als er iets is dat synoniem is met de Spaanse cultuur, dan is het wel de cocido madrileño. Dit typische gerecht uit de Spaanse hoofdstad heeft een recept dat al eeuwenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. En als we dit gerecht een gastronomisch tintje willen geven, hoe kunnen we dat dan beter doen dan door er beenderen van Iberische ham aan toe te voegen?

Jamonarium, de winkel die gespecialiseerd is in gourmetproducten van hoge kwaliteit, biedt ons een ingrediënt dat we niet mogen missen bij het maken van onze cocido madrileño: het been van de Iberische ham. Dit bot is niet alleen een genot voor hamliefhebbers, maar geeft een spectaculaire smaak aan de stoofpot, waardoor deze de status van gastronomisch gerecht krijgt. 

Het geheim van deze stoofpot schuilt in het Iberische hambeen, dat de stoofpot een unieke smaak en textuur geeft. Bovendien maken de verschillende gebruikte groenten en peulvruchten het gerecht gezond en compleet.

Om de stoofpot te maken volgen de stappen:

  • Kook eerst het Iberische hambeen enkele uren in water. Maak ondertussen de groenten klaar en snijd het vlees in stukjes.
  • Voeg na een tijdje de groenten en peulvruchten toe aan de bouillon en laat alles nog een paar uur samen koken.

Het resultaat is een warm en troostrijk gerecht, perfect voor een koude winterdag. En met de hoogwaardige producten die u bij Jamonarium kunt vinden, kunt u er zeker van zijn dat uw cocido een hit zal zijn bij uw vrienden en familie.

Kortom, de cocido madrileño met been van Iberische ham is een delicatesse die u niet mag missen. En waar kunt u het Iberisch hambeen beter vinden dan in Jamoarium, de winkel waar u de beste gourmet- en delicatessenproducten vindt. Als u meer hulp nodig heeft bij het kopen van een Iberisch hambeen of als u andere vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.¡Buen provecho!