Sinds wanneer eten we nougats op Kerstmis?

Sinds wanneer eten we nougats op Kerstmis?

Er is geen kerstvoedsel meer dan nougat. Amandel, Chocolade, Klassiek … en nog veel meer soorten. Alhoewel het in de gaten komt dat de nougat een voedsel is dat door het jaar wordt verbruikt, zoals in ijs, is altijd een kerstverwijzing geweest en de verschillende festiviteiten die erbij zijn.

Zoals zoveel dingen we vandaag kennen, wordt de nougat beschouwd als Arabische oorsprong en dat het rond de eeuw XI verscheen. Maar heb je ooit afgevraagd waarom we het op Kerstmis hebben verbruikt en sindsdien? De componenten zijn voedsel die we het hele jaar door kunnen consumeren, maar in plaats daarvan verschijnt de nougat alleen op onze tafels bij Kerstmis. Waarom? Blijf als je wilt weten.

Sinds wanneer eten we nougats op Kerstmis?

Sinds wanneer eten we nougats op Kerstmis?

Er zijn verschillende theorieën over waarom nougaten op Kerstmis worden verbruikt (of verbruiken). Ten eerste, de ingrediënten die gebruikt werden om het te maken waren erg duur, dus het was erg duur en was alleen voorbehouden om bij speciale gelegenheden te worden verbruikt. Alhoewel de nougat in eerste instantie een geschikt voedsel was, gewoon voor de rijkere, werd het uiteindelijk een sappige kerstliefhebber.

Ten tweede, nog een van de theorieën over de consumptie van nougaten bij Kerstmis is als volgt: de boeren hadden geen werk in de maanden dichtst bij Kerstmis, zodat ze op een of andere manier moesten leven. Samenvatting dat het laagseizoen van de boeren net voor het begin van de winter geconcentreerd was, werden ze tijdelijk turroneros.

Hoewel, zoals we al hebben gezegd, de oorsprong van de nougat dateert uit de elfde eeuw, in ons land een grote bekendheid en populariteit verworven in de vijftiende eeuw dankzij de versterking van amandelteelt en de ontwikkeling van de bijenteelt. Dit komt onder meer toe aan het klimaat dat we hebben op het Iberisch schiereiland, die de voorkeur geven aan de twee factoren die tegelijkertijd genoemd worden.

Nu u meer weet over het sterproduct van Kerstmis, nodigen wij u uit om onze beste nougats te proberen. Als u deze kerst delicatesse niet kunt weerstaan, raden we u aan onze meest klassieke Nougat van Jijona te proberen.