Ham "DO Dehesas Extremeñas": ham met entiteit.

Ham “DO Dehesas Extremeñas”: ham met entiteit.

Als we over ham spreken D. In Spanje zijn de eerste dingen die we hebben opgedaan, ‘Salamanca’, ‘Jabugo’ en ‘Teruel’. Wij zijn het er allemaal mee eens dat de drie woorden sterk verbonden zijn met D.O. ham S in Spanje, maar er is een wereld om hen heen. Via dit bericht willen we u wat meer over onze hammers van hoge kwaliteit tonen: D.O: Dehesa de Extremadura of, ook bekend als “Dehesas Extremeñas”.

DO. “Dehesa de Extremadura” -hammen worden geproduceerd rondom het autonome gebied van Extremadura en zijn regelgevende instantie is de verordening van het BOB van de Dehesa de Extremadura. Deze herkenning van herkomst is soort van recente, zoals in 1990 geofficialiseerd, met zijn uitstekende kwaliteit en unieke smaak.

De naam komt uit het enorme aantal hectare weilanden die in Extremadura bestaan, allemaal gewijd aan weiland en vee. Het achter- en vetmesten van varkens wordt gedaan in die landen, hoofdzakelijk gevoed met eikels en weiden. Zijn droge en hete zomers en het koude winters klimaat resulteert in een van de meest verfijnde hammen van Spanje.

We kunnen deze hammen op verschillende manieren classificeren: volgens zijn ras en volgens zijn voedsel.

Als we classificeren volgens ras, kunnen ze 2 soorten zijn: 100% Iberisch of 75% Iberisch. Kortom, dit vertegenwoordigt het percentage iberisch ras varken, dat is 75% het minimum voor een ham om deze herkenning van herkomst te verkrijgen. Als we over 100% iberische hammen praten, betekent het dat het varken “zuiver iberisch” is en de ham is “pata negra“.

Als we de voedingscriteria volgen, kunnen deze ‘Bellota’ en ‘Cebo de Campo’ zijn. In breek geeft dit aan hoe het varken volgt tijdens het opvoeren en het vet maken. Die hammen die als ‘Bellota’ worden ingedeeld, zijn alleen gevoed met behulp van het fruit van de eik en die geclassificeerd als ‘Cebo de Campo’ zijn gevoed met eikels en weiden, gecombineerd met natuurlijke voeders.

De minimum uithardingsperiode is 36 maanden en de kleur is intens rood. Met fijne geur, sappige aanraking en intense smaak, met zoete en eikelbederfjes; Maakt deze ham lekker. Als u niet kunt wachten om ze te proberen, herinneren wij deze “Bellota” ham 100% iberische D.O. Dehesas Extremeñas of deze “Bellota” schouder 100% iberische D.O. Dehesas Extremeñas.