De Iberische wereld is gevuld met certificeringen … en we klagen er niet over! Vanuit ons oogpunt zijn ze een groot voordeel, omdat ze de consument in staat stellen de verschillende productiemethoden te herkennen en te differentiëren. Maar we erkennen dat als je het niet erg over dit onderwerp hebt, ze tot verwarring kunnen leiden. Daarom helpen we u vandaag om deze twee soorten Serranoham te onderscheiden. Op die manier geven ze je geen kat voor een haas en ben je zeker van het product dat je koopt.

Vergeet niet dat we het hebben over Serranoham, die afkomstig zijn van witte varkens, gemakkelijk herkenbaar voor het hebben van een witte hoef. (Het Iberische varken heeft het zwart).

Het productieproces is vergelijkbaar voor Serrano Reserve en Bodega Hams, en in het algemeen voor alle hammen. En het verschil dan? Het verschil zit meestal in de voeding en de genezingstijden, in dit specifieke geval is het kenmerk de genezing.

In Bodega Hams duurt de kuur 9 maanden, terwijl dit bij Reserve Hammen 12 maanden duurt. In het geval van serranoschouders zullen de tijden tussen 5 en 7 maanden zijn. (Bovendien moet u weten dat er een andere variant is die bekend staat als Gran Reserva en waarvan de genezingsperiode ten minste 15 maanden moet duren).

Het is belangrijk dat u op dit detail let, want zo voorkomt u dat u een Bodega Serranoham tegen de minimumprijs wordt verkocht. En omdat we dat denken, is het eerlijk dat je weet welke kwaliteit het stuk dat je koopt zal hebben (zonder dat dit afbreuk doet).

We hopen dat we hebben geholpen de twijfel weg te nemen, en zoals altijd, tot ziens in de volgende post!