Cinco Jotas ham is de Jabugo ham bij uitstek. Ze worden beschouwd als de meest exclusieve hammen op de markt vanwege hun lange droogtijd en hoge kwaliteit. De echte Iberico ham de bellota pata negra, uit Huelva.

CINCO JOTAS IBERISCHE HAMMEN jabugo

Dus, wat zijn de sleutels tot het succes van 5j-hammen en -schouders?

De sleutels tot het succes van zijn hammen zijn zijn raszuivere Iberische varkens, de productieperiode en de organoleptische kenmerken van de stukken van 100% Iberische Pata Negra-ham met eikeltjes. Om zulke hoogwaardige hammen te produceren, is de rol van de weilanden essentieel.

De dehesas zijn de weilanden waarin het varken gedurende de mestperiode graast. De varkens worden tot het moment van slachten van het varken gevoerd met eikels en natuurlijk gras. Het dieet dat het varken zal voeren, is essentieel, zodat de stukjes de zo karakteristieke smaak en kwaliteit hebben.

Wat zijn de kenmerken van Iberische hammen van 100% eikels?

De doorlooptijden zijn zo lang mogelijk aangezien dit een extra kwaliteit aan de stukken geeft. De schacht is langwerpig en gestileerd, de hoef zwart. Het geïnfiltreerde vet is smeuïg en heeft een aangename smaak, met zoete tonen, die voor veel sappigheid zorgen. De kleur van het vlees is roze en kan kleine witte kristallen bevatten die zijn gevormd uit het aminozuur tyrosine.

Cinco Jotas de Jabugo Iberische hammen hebben alles om tot de beste op de markt te behoren. Hier laten we u onze selectie van Cinco Jotas-producten achter. Tot de volgende post!