Sobrassada: de Balearen Delicatesse

Sobrassada: de Balearen Delicatesse

Worsten zijn heerlijk, toch? In sandwich, met wat brood, enkele anderen iets anders With … maar vandaag gaan we praten over een andere worst. Ik geef u enkele aanwijzingen:
1. Geen worst is snel laadt, maar deze doet.
2. Het komt uit de Balearen, precies in Mallorca.
3. Het loven kleur is oranje.
Het is wat je denkt, vandaag zullen we omgaan met sobrassada. Het is ook bekend als “Mallorquina” als gevolg van de plaats van herkomst ITS: Mallorca.
Deze lekkernij is beschermd onder Balearic “geografische aanduiding” titel, wat betekent dat het product eigenaren hebben zeer oorsprong en zijn reputatie is te wijten aan de plaats van herkomst. Met andere woorden, de envelop is “100% balearic” en Zijn prestige is te danken aan Mallorca bepaalde populatie.
Vreemd genoeg, de envelop heeft zijn oorsprong in de noodzaak van het behoud van voedsel tijdens lange perioden met behulp van de zout-techniek. Er wordt gedacht het heeft een Zuid-Italiaanse afkomst, of op zijn minst etymologie van het woord blijkt zo. Het woord “envelope” mee komt van het woord sopressata wat betekent “gehakt” om worsten te maken. Dankzij de bestaande buitenlandse handel in de 16e eeuw, de productie techniek werd uitgebreid naar het Iberisch schiereiland, Toen kwam naar Valencia en daarna naar Balearen. Er is het zeer uitgebreide en krijgt zijn huidige bekendheid.
Dateert uit 1403, de envelop was al beroemd. Er zijn bestaande documenten waarin de Koning Martin I van Aragon vraagt ​​Koning Martin I van Sicilië voor sobrassadas en andere producten. Het is ongelooflijk de lange geschiedenis dat een product net zo gewoon als de envelop u.
Er zijn twee soorten sobrasada: “Sobrasada de Mallorca” en “black pig Sobrasada de Mallorca“. Kortom, de “Sobrasada de Mallorca” gebruikt te ontmoeten uit elke varkensras maar de “back varken Sobrassada” gebruik enige inheemse ras van het ontmoeten van Mallorca. Deze deli wordt geproduceerd over het hele eiland, dus zijn naam past als een handschoen.
Zelfs als we alleen maar praten over het vlees, moeten we rekening houden met het wordt gekruid met paprikapoeder, pelgrim, oregano en tijm. Als u een liefhebber bent varkensvlees vlees en kruiden, wordt deze lekkernij voor u gedaan. Ook Sobrassadas kan worden ingedeeld volgens de presentatie. Het kan in worst in een dik stuk darm, met een halfbolvormige gedaante … en veel meer. Verschillende slagen voor verschillende mensen.
Om een ​​goede sobrassada proeven, hoeft u niet te reizen naar Mallorca. Wij raden u proberen deze ecologicalsobrassada van zwart varken. Onmogelijk om te proberen meer Pure Sobrassada!