Vandaag moeten we het opnieuw hebben over wanneer u een preferentiële consumptie van uw Iberische ham moet maken om geen kwaliteitsverlies te verliezen.

En het is zoals je al weet, de geschatte duur van een heel stuk is ongeveer een jaar, maar een manier om die consumptiedatum te verlengen is natuurlijk vacuümverpakking. Op deze manier kunt u hem nog 6 maanden in goede conditie houden, uiteraard afhankelijk van de druk waarmee de lucht tijdens het verpakken is aangezogen. Dat wil zeggen, als u bij het kopen van uw ham-enveloppen merkt dat er geen luchtspoor is, gaat deze langer mee dan wanneer u een bepaalde hoeveelheid speling waarneemt.

U moet weten dat, hoewel sommige vestigingen al vacuümverpakte enveloppen aanbieden met vooraf gedefinieerde sluitopties, er andere hamwinkels zijn waar de consument het laatste woord heeft om te beslissen hoe hij wil dat deze verpakking wordt uitgevoerd.

En dat het vacuüm verpakken van uw ham alleen maar voordelen heeft! Doordat er geen direct contact met zuurstof is, behoudt u de smaak in zijn geheel, kunt u deze comfortabel bewaren, in uw voorraadkast of in de koelkast, en ook probleemloos verplaatsen.

Hiermee willen we geen afbreuk doen aan de romantici die liever het hele hambeen hebben, natuurlijk niet! We laten het aan jouw keuze, want als we het hebben over Iberische ham, wat je ook kiest, win je altijd.