Soorten Iberische ham: we verduidelijken

Soorten Iberische ham: we verduidelijken

Populair zijn alle hammen bekend als “Ham of Jabugo” of “Ham of Black Paw”, ongeacht hun ras of zuiverheid. Het spijt ons om uw schema’s te verbreken, maar dit is niet zo. A priori, is het niet altijd gemakkelijk om goed onderscheid te maken tussen verschillende soorten ham, zijn varianten en alle nuances die gevonden kunnen worden in de wereld van de hammen, die weinig zijn. We willen dat je weet waar het feest over gaat als je een ham koopt, zodat we enkele van de belangrijkste kenmerken van de hammen en de wereld om hun heen zullen uitleggen.

Wij kunnen diverse types van indelingen te maken: door ras (Iberisch varken of wit varken), de zuiverheid van het ras (als 50% of 100%) en het type van het voeden (Bellota, aas en aas veld) heeft geleid het varken in zijn groeiseizoen. Ten slotte zou het de volgende indeling zijn:

Iberische Ham van Bellota 100%: Dit betekent dat het varken 100% van het Iberische ras is en met eikels en natuurlijk gras is gevoed tot 50 kilo. Om als 100% te beschouwen, moeten beide ouders van Iberisch ras zijn. De kleur van zijn toom is zwart en is het soort ham van hogere kwaliteit.

Iberische Ham van Bellota 50%: Dit betekent dat varkensvlees is 50% Iberische ras, iberian ras vrouwelijke ouder en de mannelijke ouder Duroc. Net als bij de 100% Iberische eikelpig, is het varken gevoed met eikels en natuurlijke grassen tot ze 50 kilo bereiken. De kleur van zijn toom is rood en zijn hammen van de hoogste kwaliteit.

Iberisch Cebo de Campo Ham: Dit betekent dat het varken gevoed is met grassen, voeder en sommige eikels. Ze worden opgeheven in grote ruimten, aangezien wanneer het varkens kan verplaatsen, de ham van betere kwaliteit is, waardoor de infiltratie van vet wordt bevorderd. De kleur van zijn toom is donkergroen en dit zou het meest vergelijkbaar zijn met de uitgestorven “ik ontvang” ham.

Iberische Cebo ham: Dit betekent dat het varken uitsluitend met voer is gevoed totdat het het minimumgewicht en de leeftijd bereikt die wordt geslacht. De flens is van witte kleur, ongeacht de zuiverheid van het ras.

Er zijn denominaties van oorsprong, in principe zijn ze certificaties op de oorsprong van het varken en de ham daardoor. Dit stelt ons in staat om de oorsprong van het varken te weten, waar het is opgewekt en waar het is opgeofferd. Binnen deze classificaties, die het meest bekend en populair zijn Jabugo-Huelva, Guijuelo (Salamanca) en Dehesas de Extremadura.

We willen dat je weet wat je koopt, omdat het kopen van een goede ham een ​​kwestie van vertrouwen is. Zoals u wellicht heeft gemerkt, is de ham een ​​kwestie van smaak, droogtijd en eerdere voeding. Als u Iberische ham van topkwaliteit wilt kopen, kunt u hier online Iberische ham kopen.