Hola amigos! heb je ooit authentiek Spaans eten geprobeerd? Als je dat niet hebt gedaan, mis je een aantal van de lekkerste en meest typische gerechten ter wereld. Vandaag laat ik je kennismaken met de vijf populairste gerechten van de goede Spaanse gastronomie.

Paella:Het meest iconische Spaanse gerecht dat er in vele varianten is; zeevruchten, gemengd en zelfs groente. Paella wordt gemaakt met rijst, seizoensgroenten, vlees en kruiden. Een goede paella is echt onvergetelijk.

Spaanse omelet (Tortilla de patata). Dit is een gerecht dat ik zeker zal proberen en dat jij ook lekker zult vinden.
Met alleen eieren, aardappelen en ui, wordt het gesudderd in een koekenpan en omgedraaid om beide kanten te bakken. Het is gebruikelijk als onderdeel van een licht diner thuis.
Ham en tapas: Spanje staat bekend om de beste hammen ter wereld, zoals de Jamón de bellota. De beroemde tapas zijn kleine gerechtjes met verschillende smaken die je in elke bar in heel Spanje kunt vinden. Zowel een bord ham als tapas zijn een traktatie die je niet mag missen.


Gazpacho is een koude en verfrissende soep gemaakt van tomaten, knoflook, komkommer en peper. Geserveerd met croutons, olijven en een drupje olijfolie is het de perfecte snack voor zomerse dagen.
Tot slot is cocido madrileño een zeer compleet gerecht met kikkererwten, groenten, rundvlees en Iberisch hambeen. Het is een perfect voorbeeld van de cultuur van de Spaanse hoofdstad, die wordt weerspiegeld in de mix van ingrediënten van verschillende herkomst.

Kortom, hoe heerlijk zijn de typische gerechten van de Spaanse gastronomie! Na het leren kennen van de vijf meest representatieve gerechten, heeft het me zeker hongerig gemaakt en staat het te popelen om ze allemaal te proberen. Van de tapas met een goede Jamon de bellota, tot de Andalusische gazpacho, tot de cocido madrileño, ze hebben allemaal hun charme en bijzonderheid. Het is prachtig hoe gevarieerd en rijk de Spaanse gastronomie is aan smaken en texturen. Het is onmogelijk om er niet verliefd op te worden. Als je ze nog niet hebt geprobeerd, wacht dan niet langer! ¡Buen provecho!