Joselito-hammen en –schouders zijn unieke stukken, afkomstig uit het Guijuelo-gebied, in Salamanca. Ze worden “de beste hammen ter wereld” genoemd en de Joselito-stukken zijn uniek op de markt. U wilt weten waarom? We begonnen.

Blij varken of blije varkens

De blije varkens waarmee de stukken Joselito ham en schouder worden gemaakt, leven in alle vrijheid in de weilanden in Salamanca. De varkens krijgen eikels en natuurlijk gras, wat zowel de ham als de schouder zo aromatisch en zo aangenaam van smaak maakt. Ze hebben een oppervlakte van 3 hectare per varken, wat de lichaamsbeweging van het varken bevordert en waar ze grazen. De combinatie van eikels en grassen biedt tal van gezondheidsvoordelen.

Gezondheidsvoordelen

Zoals we eerder hebben opgemerkt, heeft de consumptie van ham tal van voordelen voor ons. Ze helpen het slechte LDL-cholesterol te verlagen en het goede HDL-cholesterol te verhogen, het is rijk aan vitamine E en eiwitten en draagt ​​bij aan de vermindering van triglyceriden. Joselito-hammen bevatten geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen, additieven, gluten of lactose.

Duurzaamheidscertificaat

Joselito-hammen hebben verschillende certificaten van duurzaamheid van de weilanden, die worden beschouwd als microklimaten van vitaal belang voor de biodiversiteit. Het zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke veeteeltmodellen, die bijdragen aan het onderhoud en de aanleg van bossen en herbebossing van weilanden.

Bent u op zoek naar Joselito ham of schouder? Hier laten we u onze selectie van Joselito-producten achter. Tot de volgende keer!