Vandaag gaan we praten over waar en hoe je Black Angus beef online kunt kopen. Dit type vlees behoort tot de meest gewaardeerde ter wereld vanwege de sappigheid en de karakteristieke en intense smaak. Het heeft ook een goede index van geïnfiltreerd vet, daarom heeft het dat marmelo-aspect. Dit rundvlees komt oorspronkelijk uit Schotland, hoewel het momenteel in verschillende landen wordt geproduceerd. De eigenschappen van dit type vlees zijn vergelijkbaar met die van Kobe-vlees, ook een van de best erkende wereldwijd.

‘S Werelds toonaangevende Black Angus-rundvleesmerken

Hoewel dit vlees in veel landen over de hele wereld wordt geproduceerd, zijn de VS, Australië en Uruguay drie van de meest erkende voor hun traditie van rundvlees van topkwaliteit.

Drie van de huidige belangrijkste producenten van Black Angus-vlees:

Verenigde Staten (Platte Valley) – Pure Black Angus Veal

De Verenigde Staten is een land waar veel cultuur is van vleesconsumptie, vooral rundvlees. In feite zijn de Verenigde Staten het land waar vlees het meest wereldwijd wordt geconsumeerd. Dit wordt gedeeltelijk aangemoedigd door de grote gebieden die behoren tot de weilanden die gewijd zijn aan begrazing. Platte Valley is een bedrijf dat rundvlees van de hoogste kwaliteit produceert, uit de Verenigde Staten. Hun vee wordt gevoerd met natuurlijke ingrediënten om de hoogste kwaliteit van hun producten te bieden.

Australië (Pastorale Angus) – Kalfsvlees Black Angus Belmont


Australië is een van de landen met het hoogste verbruik van kilo’s per inwoner per jaar. Bovendien is het een land waar een lange traditie van barbecuekoken bestaat, wat de consumptie van rundvlees van hoge kwaliteit zal stimuleren. Er is ook een lange traditie van Black Angus-begrazing dankzij de grote stukken land die zijn gewijd aan begrazing. Angus Pastoral is een bedrijf dat rundvlees van hoge kwaliteit uit Australië produceert. De mest- en weideperiode van het dier duurt enkele jaren voordat het vlees zo heerlijk en voortreffelijk is.

Uruguay (La Finca Imperial) – Kalfsvlees Black Angus Hereford


Uruguay heeft, net als veel andere Latijns-Amerikaanse landen, een hoge cultuur van koken en het eten van rundvlees van de hoogste kwaliteit. Uruguay ging samen met Argentinië naar een van de eerste landen waarnaar Black Angus kalfsvlees werd geëxporteerd voor de productie en maakte zo vlees van de hoogste kwaliteit.

Lees hier meer over Black Angus beef

Welke snit om Black Angus-rundvlees te kopen?

Lage rug


Deze snee wordt gewonnen uit het gebied van de lumbale dorsum, net naast de entrecote. De voortreffelijke smaak en textuur is erg sappig, waardoor het ideaal is om op de barbecue of in de pan te koken.

Koop online Black Angus Hereford ossenhaas – La Finca Imperial, Uruguay

Hoge rug

Deze snee wordt gewonnen uit het lumbale gebied, tussen de onderrug en de naald. De smaak is voortreffelijk, zeer mals en sappig. Het is heerlijk gekookt op de barbecue en gegrild.

Koop online Black Angus Hereford ossenhaas – La Finca Imperial, Uruguay

Entrecote

Dit is een van de best gewaardeerde bezuinigingen onder Black Angus-rundvlees. Het bevindt zich in het sublumbale gebied van de kuit. Het heeft een voortreffelijke en zachte smaak en is sappig van textuur, wat het uniek maakt.

Koop online Black Angus Hereford ossenhaas – La Finca Imperial, Uruguay

Koop online Black Angus Beef Tenderloin – Platte Valley, Verenigde Staten

Koop online Black Angus Belmont Beef Sirloin – Pastoral Angus, Australië

Slanke rok

Deze snee wordt gewonnen uit het achterste buikgebied van het kalf, dat zich het dichtst bij de achterpoten bevindt. De smaak is zacht en de sappige textuur, wat hem zeer veelzijdig maakt bij het koken.

Koop online Lean Black Angus Hereford kuitrok – La Finca Imperial, Uruguay

Bavette / leeg

Deze snee wordt uit het bovenste deel van de buikflank van de kuit gehaald. De smaak is intens en de textuur is zacht en sappig, perfect om op de grill te koken of te stoven.

Koop online Black Angus Belmont Kalfsvlees Bavette of Vacuüm – Angus Pastoral, Australië

Koop online Black Angus Beef Vacuum – Platte Valley, Verenigde Staten

Llata

Deze snee wordt gewonnen uit het scapulaire gebied of de infraspinatus fossa van het Black Angus-kalf, gelegen in het voorkwartier of de schouder. Het wordt meestal gekookt in de oven of op de grill, hoewel het veel kookopties heeft.

Koop online Black Angus Kalfsvlees Llata ​​- Platte Valley, VS.

Vee prik

Deze snede wordt gewonnen uit het stuitgebied, gelegen op de ribben van het Black Angus-kalf. De smaak is zeer karakteristiek en de textuur is erg sappig dankzij de bovenste vetlaag. Het is heerlijk gekookt op de grill of in de oven.

Koop online Black Angus Kalfsvlees Picaña – Platte Valley, VS.

Koop online Black Angus Belmont Kalfsvlees Picaña – Angus Pastoral, Australië

Ronde

Deze snede wordt gewonnen uit de achterkant van de dij van het Black Angus-kalf. Het is een snit die weinig vet bevat, maar tegelijkertijd erg sappig is. Het heeft veel kookmogelijkheden.

Koop online Black Angus Beef Round – Platte Valley, Verenigde Staten