De 100% Iberische hammen en schouderhammen van Acorn COVAP hebben de oorsprongsbenaming Los Pedroches, symbool en garantie voor hun kwaliteit en exclusiviteit.

 

En is dat Los Pedroches een van de weinige vier beschermde benamingen van oorsprong van Iberisch is die vandaag in Spanje bestaan. Dit onderscheid is niets meer dan een Europese erkenning, die deze producten onderscheidt en beschermt tegen andere producten die niet voldoen aan dezelfde fok- en productienormen.

COVAP Acorn Hammen zijn afkomstig van 100% Iberische varkens, en dit is gecertificeerd in hun stamboek. Dit dierenras behoort tot een uniek ras dat in vrijheid is grootgebracht en elk stuk ham karakter, smaak en textuur geeft.
De Iberische varkens worden gevoerd in het weiland dat zijn naam dankt aan de benaming van oorsprong, de Valle de los Pedroches, in een onvergelijkbaar ecosysteem: 300.000 hectare veld, de grootste uitbreiding van eeuwenoude eiken ter wereld die eikels leveren om ze te voeden en een omgeving, zodat ze in vrijheid leven.
Deze twee factoren zijn de sleutel tot het creëren van deze verfijnde delicatesse, een symbool van kwaliteit en traditie.

 

De productie van COVAP Acorn Hammen wordt gecontroleerd vanaf de oorsprong tot de rust in de wijnmakerij, dankzij een gesloten cyclus waar de traceerbaarheid vanaf de oorsprong is verzekerd. Bij COVAP hebben we het over een veestapelcoöperatie die zich al meer dan 4 generaties lang inzet voor authenticiteit. Zelfs met het kleinste detail wordt rekening gehouden, het zout dat wordt gebruikt om de stukken te genezen, komt van de Odiel-zoutvlakten, het natuurpark Huelva-moeras en de uitharding zal traag zijn, meer dan 48 maanden en onder toezicht in hun droogkamers en natuurlijke wijnmakerijen, totdat de hammeesters hun kwaliteit ondertekenen.

 

Een exclusief product, bron van vitamines, mineralen en natuurlijke antioxidanten, dat in een beperkt aantal wordt geproduceerd en dat u in .